Monday, 23 February 2015

Semester 6

Bismillah.

Assalamu'alaikum wbt dan selamat pagi.

Alhamdulillah, pagi ini sudah selamat mendarat di bumi Minden. Keheningan pagi disinari pancaran mentari yang baru menjengah bumi sedikit sebanyak menyuntik semangat baru dalam diri walaupun hati masih berada di rumah. Huhu. Sedar tak sedar diri ini sudah berada di semester 6, tahun ketiga. Terlalu cepat masa berlalu. Emmmm umur pun semakin meningkat, kematian pun semakin hampir. Terlalu banyak kenangan dan memori yang terukir di sini. Segalanya semakin hampir ke penghujung. Misi dan visi juga perlu disemat seketat-ketatnya dalam diri agar tidak tersasar daripada landasan kehidupan. Agar pendirian tidak mudah goyah saat dijentik dek ujian kehidupan yang sangat mencabar. 

Moga di semester baru ini, diri ini diberikan kekuatan untuk menempuh segala onak dan duri sepanjang berada di sini. Moga diri ini dapat menguruskan masa dengan baik, jauh daripada melakukan perkara yang sia-sia dan diberikan keberkatan dalam menuntut ilmu Allah yang Maha Luas. Inshaa Allah. 

Sampai di sini dahulu. Nak mengemas barang-barang yang baru dikeluarkan daripada stor. Setiap kali nak cuti dan naik cuti, inilah perkara paling malas nak dibuat. Huhu. 


Sebahagian daripada barang-barang yang
perlu dipunggah. Huhu

Sekian, selamat memulakan semester baharu kepada warga USM dan rakan-rakan di lain-lain universiti. Belajar sungguh-sungguh dan tuntutlah ilmu kerana Allah s.w.t. Inshaa Allah. Salam sayang,
Qusyaimah Rosman. No comments:

Post a Comment